Houtzagerij en -schaverij

Houthandel Carlens uit Aarschot is meer dan enkel een houthandel. Wij beschikken eveneens over een moderne zagerij en schaverij, waar allerlei soorten hout en plaatmaterialen volledig volgens de wensen van de klant verzaagd en/of geschaafd kunnen worden. Dankzij ons hoogtechnologisch machinepark is flexibiliteit steevast een belangrijk onderdeel van onze service. Ben je op zoek naar kwalitatief hout voor parket, plinten, planchetten,…? Dan zit je goed bij Houthandel Carlens!

Onze moderne zagerij

In onze zagerij kunnen wij verschillende houtsoorten verzagen op maat van de klant. Een van die houtsoorten is Inlands Vuren ofwel Epicea. Dit hout wordt in eigen regie gekapt in de Ardennen en vervolgens getransporteerd naar onze zagerij in Aarschot. Hier worden de boomstammen volledig verzaagd tot palen, planken en balken. Alle hout uit onze zagerij is bovendien CE-gekeurd en, indien gewenst, kan je ook PEFC-gekeurd hout vragen. Het PEFC-label houdt in dat het hout afkomstig is van een bos dat op een duurzame manier beheerd wordt en dat de herkomst ervan getraceerd kan worden.

Schaafwerk op maat

Naast een moderne zagerij hebben wij ook een eigen schaverij. In deze dynamische werkplaats kunnen diverse soorten hout geschaafd worden, vierkant voor timmerwerk of volledig op maat volgens de eisen van onze klanten. Deurlijsten, gevelbekleding, en ga zo maar verder: het kan allemaal gerealiseerd worden in onze schaverij. Daarenboven beschikken wij ook over een eigen ATG-gekeurd drenkstation. Hier kunnen wij geschaafd hout zowel groen als kleurloos drenken, om het risico op aantasting door schimmels en insecten te minimaliseren.

Technisch hout

Het aanbod van Houthandel Carlens is enorm uitgebreid. Zo vind je bij ons ook technisch hout; de tegenhanger van massief hout. In tegenstelling tot massief hout is technisch hout een product dat bestaat uit verschillende componenten. Door deze unieke samenstelling heeft technisch hout een paar belangrijke voordelen, zoals bijvoorbeeld een lichter gewicht en een groter draagvermogen dan massief hout. Technisch hout wordt veel gebruikt voor de constructie van daken en wanden bij houtskeletbouw.

Een houthandel die alles in huis heeft

Ben je op zoek naar kwalitatief hout voor jouw bouw- of renovatieproject? Dan moet je bij Carlens in Vlaams-Brabant zijn. In onze zagerij en schaverij kunnen diverse houtsoorten verzaagd en geschaafd worden zoals jij dat wilt, en ook in onze houthandel heb je een enorm ruime keuze. Aarzel dus niet om ons te bezoeken in onze toonzaal te Aarschot of om ons te contacteren. Dit kan telefonisch op het nummer 016/617 017 of via e-mail op info@carlenshout.be.