Technisch hout van dichterbij bekeken

Er zijn verschillende houtsoorten op de markt die gebruikt worden voor de meest uiteenlopende toepassingen. Deze houtsoorten worden meestal ingedeeld naargelang de boomsoort waarvan ze afkomstig zijn, maar ook de samenstelling van het afgewerkte houtproduct kan de benaming beïnvloeden. Bij Houthandel Carlens vind je bijvoorbeeld ook technisch hout. In tegenstelling tot massief hout bestaat dit technisch hout uit verschillende componenten; een samenstelling die heel wat voordelen met zich meebrengt.

 
Technisch hout van dichterbij bekeken.

Verschillende soorten technisch hout

Technisch hout is, in tegenstelling tot massief hout, een product dat uit verschillende componenten bestaat. Zo bevat het aanbod van Houthandel Carlens in Aarschot onder andere LP Joists oftewel I-liggers. Deze balken hebben hun naam te danken aan hun I-vormige doorsnede en bestaan uit een combinatie van massief hout en OSB. Voorts verkopen wij ook LVL (gelamineerd fineerhout dat ideaal is voor onder andere daktimmers) en gelijmde liggers. Al deze producten vallen onder de noemer technisch hout en bieden verschillende voordelen tegenover massief hout.

De voordelen van technisch hout

Zowel de samenstelling als de vorm van technisch hout voorkomt problemen die typisch zijn voor massief hout. Eerst en vooral heeft technisch hout een veel groter draagvermogen dan het traditionele constructiehout en is het ook veel lichter qua gewicht. Daarenboven is het risico op kromtrekken, barsten of krimpen ook veel beperkter bij technisch hout dan bij massief hout. Omwille van al deze positieve eigenschappen wordt technisch hout vaak gebruikt voor daktimmers bij houtskeletbouw. Bovendien kan het zowel voor platte als voor hellende daken gebruikt worden.


De voordelen van technisch hout.


Technisch hout en andere producten voor daken

Om een stevig en duurzaam dak te bouwen zit je zeker goed met technisch hout van bij Carlens. Wij verkopen trouwens ook nog heel wat toebehoren die nodig zijn voor de opbouw van platte en hellende daken zoals materialen voor dakranden, plaatmateriaal, roofing en dakpannen, isolatiematerialen, en nog veel meer: wie een stevig dak boven zijn hoofd wil bouwen, moet zeker langsgaan bij Carlens! Professioneel advies dragen wij eveneens hoog in het vaandel. Als klant kan je daarom altijd bij ons terecht met al je vragen, over technisch hout, over dakmaterialen,… Wij beantwoorden ze allemaal met de nodige expertise!

Ontdek meer over technisch hout

Carlens Houthandel beschikt over een zeer ruim assortiment aan verschillende houtsoorten, waaronder technisch hout. Anders dan massief hout wordt technisch hout opgebouwd uit meerdere componenten. Deze specifieke samenstelling brengt diverse voordelen met zich mee, zoals bijvoorbeeld een betere stabiliteit. Wil je graag meer weten over technisch hout of over de diensten van onze houthandel, zagerij of schaverij? Aarzel dan niet en bel ons of stuur ons een e-mail.