Alles voor de constructie van daken

Het dak is ongetwijfeld een van de belangrijkste onderdelen van een gebouw. Daken beschermen ons tegen weer en wind, en een stevige daktimmer is dan ook een absolute must. Bij Houthandel Carlens in Aarschot vind je alle benodigdheden voor de opbouw van een kwalitatief dak, gaande van dakhout voor platte en hellende daken tot onderdakfolies, isolatiematerialen, dakpannen, leien en roofing. In wat volgt ontdek je alvast meer over de talloze materialen die wij aanbieden voor de opbouw van daken.

Daktimmers voor hellende en platte daken

Zowel voor hellende als voor platte daken wordt vooral naaldhout gebruikt, meer bepaald Douglas of Inlands Vuren. Dit hout wordt door ons zelf gekapt, getransporteerd vanuit de Ardennen, en in de zagerij volledig verzaagd tot timmerhout. Wij beschikken hier ook over een eigen ATG-gekeurd drenkstation waar het hout zowel kleurloos als groen gedrenkt kan worden, om schimmel en schade door insecten te voorkomen. Al ons hout voor daken is bovendien CE-gekeurd. Op vraag is het ook mogelijk om PEFC-gekeurd hout te krijgen. Je kan er dus altijd op rekenen dat ons dakhout van een onberispelijke kwaliteit is.

Daken in technisch hout

Naast massief hout kan men voor daktimmers ook gebruik maken van technisch hout. Dit is een samengesteld materiaal dat bestaat uit verschillende componenten en wordt gebruikt voor I-liggers, gelijmde liggers en LVL-platen. Bovendien brengt technisch hout een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Zo is het minder zwaar dan massief hout en biedt het meer stabiliteit, aangezien er minder risico is op kromtrekken. In verhouding tot massief hout ligt de prijs wel iets hoger. Technisch hout wordt vaak gebruikt voor de constructie van wanden en daken bij houtskeletbouw.

Alle benodigdheden voor daken

Om volledige daken te realiseren zijn er natuurlijk meer dingen nodig dan enkel het hout voor de daktimmers. Daarom vind je bij Houthandel Carlens ook diverse andere benodigdheden voor dakconstructies. Hiertoe behoren verschillende materialen voor dakranden (waaronder hout, vezelcement, Rockpanel en PVC), maar ook onderdakfolies, houtvezelplaten, roofing, dakramen, isolatiematerialen en nog veel meer. Wil je kennismaken met ons volledige aanbod aan producten voor daken, kom dan zeker eens langs in onze toonzaal te Aarschot (Vlaams-Brabant)!

Dakhout en meer: je vindt het allemaal bij Carlens

Ben je op zoek naar de juiste materialen om een sterk én esthetisch dak te realiseren? Dan ben je bij Houthandel Carlens aan het juiste adres. Wij beschikken over een zeer uitgebreid assortiment met allerlei benodigdheden omtrent dakconstructies, gaande van hout voor daktimmers tot materialen voor dakranden en tal van andere dingen die nodig zijn voor de opbouw van daken. Voor verdere inlichtingen omtrent ons gamma staan wij steeds voor je klaar: je kan ons bereiken op het nummer 016/617 017 of een e-mail sturen naar info@carlenshout.be.