Hout in je interieur

Hout is een natuurlijk materiaal met een warme uitstraling en een unieke look. Het is dus niet zo verbazend dat men in interieurs vaak gebruik maakt van hout om een specifieke sfeer te creëren. Bovendien is dat niet het enige: indien hout op een verantwoorde manier gekapt wordt, is het eveneens een ecologisch materiaal dat makkelijk te verwerken is tot op maat gemaakte producten. Reden te meer dus om ook jouw interieur uit te rusten met dit unieke materiaal! Houthandel Carlens uit Aarschot geeft je hiertoe verschillende mogelijkheden.

Waarom kiezen voor hout in je interieur?

Een warme uitstraling, natuurlijk en ecologisch, en ook nog eens makkelijk te verwerken: het zijn nog maar enkele van de vele troeven van hout. Wist je bijvoorbeeld dat hout de omgevingstemperatuur aanneemt en er zo voor zorgt dat je snel een aangenaam binnenklimaat krijgt? Ook koelt het minder snel af, waardoor je tevens energie bespaart. Voorts houdt dit materiaal de luchtvochtigheid stabiel, vermindert het het risico op allergieën en infecties, en is het niet gevoelig voor statische elektriciteit waardoor het minder vuil en stof aantrekt. Als laatste troef zorgt hout in je interieur ook voor een goede akoestische isolatie.

Prachtige houten vloeren, wanden en plafonds

Zoals je kan lezen heeft hout een duidelijke meerwaarde in een interieur. Maar waarvoor kan het juist gebruikt worden? Om te beginnen kan je kiezen voor een houten vloer. Bij Carlens verkopen we zowel parket (massief, samengesteld en fineer) als laminaat. Qua uitzicht lijken deze vloeren heel erg op elkaar, maar hun samenstelling is uiteraard verschillend. Daarnaast verkopen wij ook kurkvloeren en vinyl, en ook voor wanden en plafonds bieden wij verschillende mogelijkheden. Grote panelen, planchetten in HDF of hout, enzovoort: vraag ons gerust om verdere informatie omtrent deze producten!

Maak je interieur af met houten deuren en trappen

Ook voor deuren en trappen is hout een uitstekende keuze. Bij Houthandel Carlens vind je tal van verschillende soorten deuren, gaande van klassieke stijldeuren in eik of beuk tot moderne gelakte deuren, design deuren, vlakke verfdeuren, anti-inbraakdeuren, branddeuren,… Met andere woorden: je hebt hier heel veel mogelijkheden! Tevens verkopen wij zoldertrappen van het merk Fakro en vertrouwen trappenmakers op ons voor de aankoop van bolen in eik en beuk, die dan door hen zelf worden afgewerkt tot kwalitatieve trappen. Particulier of professioneel: voor elk interieur project vind je bij Houthandel Carlens de juiste producten!

Een sfeervol interieur dankzij Houthandel Carlens

Je wil de kamers van je nieuwe woning net iets warmer afwerken? Of je interieur een andere, meer sfeervolle uitstraling geven? Dan is hout hiervoor het perfecte materiaal. Houten vloeren zoals parket, wandbekleding en plafonds, houten deuren en trappen: je vindt het allemaal bij Houthandel Carlens in Aarschot (Vlaams-Brabant). Contacteer ons voor meer informatie op 016/617 017 of bezoek zeker onze toonzaal!