top of page

CALCIUMSILICAATPLATEN

CALCIUMSILICAATPLATEN

Vanwege hun hoge brandwerendheid (klasse A1) worden calciumsilicaatplaten al lange tijd gebruikt als brandwerende isolatie. Ook wij van Houthandel Carlens (Aarschot) hebben deze platen geleverd aan klanten die ze bijvoorbeeld inzetten als thermische isolatie rond een kachel, open haard of (pizza)oven. De bouwplaat garandeert dan ook een brandwerendheid tot wel 1000 °C voor zeker vier uur.

showroom

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Gaston Geenslaan 1
3200 Aarschot

VEEL VEELZIJDIGER DAN GEDACHT

De laatste jaren worden calciumsilicaatplaten steeds vaker met succes toegepast voor andere doeleinden. Want behalve onbrandbaarheid biedt de plaat een unieke combinatie van andere eigenschappen. Calciumsilicaatplaten zijn vochtbestendig, schimmelwerend, bestand tegen parasieten en ze rotten niet. Daarnaast zijn het onderhoudsvrije, stevige en duurzame bouwplaten met een zeer goed isolerend vermogen.

ZELFREGELEND EFFECT OP HET BINNENKLIMAAT

Een calciumsilicaatplaat heeft een unieke open en ademende structuur, wat een zelfregelend effect heeft op de luchtvochtigheid in een ruimte. De bouwplaat neemt overtollige vochtigheid op en geeft het vocht, als de voorwaarden goed zijn, gecontroleerd weer aan de ruimte af. Zo koelen de platen bij warmte en hoge luchtvochtigheid en zorgen ze voor extra isolatie in de winter. Een aangenaam en gezond binnenklimaat met de optimale luchtvochtigheid is zo in elke ruimte verzekerd.

BINNEN EN BUITEN TE GEBRUIKEN

Calciumsilicaatplaten kunnen zowel binnen als buiten ingezet worden voor allerlei toepassingen. Ze zijn geschikt voor draagconstructies, skelet- en voorzetwanden, vloeren en plafonds, schachtafsluitingen of gevelelementen. Omdat deze ecologische plaat uitermate gemakkelijk te verwerken en snel te plaatsen is, is het de ideale oplossing voor renovatie en restauratie, na-isolatie of extra isolatie op wanden bij optrekkend vocht of bij problemen met condenswater.

Kom naar de toonzaal van Houthandel Carlens uit Aarschot en ontdek alles over de populaire calciumsilicaatplaat of neem contact met ons op voor gratis advies.

bottom of page