top of page

DAKBEDEKKING

UW DAK ALS KROON OP JE WONING

Bij Houthandel Carlens (Aarschot, Vlaams-Brabant) vindt u echt alles om van je dak de kroon van uw woning te maken. Hier leggen we nu de focus op dakbedekking en alles wat daarbij komt kijken.

showroom

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Gaston Geenslaan 1
3200 Aarschot

HET SCHERM ONDER JE DAKBEDEKKING

Als u een goed dak wilt construeren leg je beter een onderdak onder de dakisolatie en de dakbedekking. Het creëert zo een doorlopende bescherming tegen vocht, (stuif)sneeuw en wind. Als het onderdak goed is aangebracht blijft het duurzaam ademend of damp-open, vochtregulerend, winddicht, isolerend, brandveilig en uv-bestendig. Je hebt de keuze uit onderdakplaten (of houtvezelplaten) en onderdakfolies van verschillende merken in diverse uitvoeringen en afmetingen. Beide oplossingen kan zowel bij nieuwbouw als renovatie gebruikt worden. De houtvezelplaten kunnen ook dienen als thermisch en akoestisch isolatiemateriaal voor wanden, vloeren en plafonds.

DE DAKBEDEKKING

Bij Houthandel Carlens is een ruime keuze aan mogelijkheden om uw dak te bekleden. Wij hebben een oplossing voor elke bouwstijl en ieder soort dak.

Traditioneel zijn de kleidakpannen of stormpannen. Deze keramische pannen uit gebakken rivierklei zijn duurzaam en gemakkelijk te plaatsen. Ze hebben een natuurlijke uitstraling en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en vormen. Een groot voordeel is dat ze hun kleur behouden, ook na twintig of dertig jaar. Er zijn holle pannen, platte dakpannen en tegelpannen die allemaal net anders op het dak gelegd worden. We vertellen u graag meer over de beste oplossing voor uw dak.

Betonpannen uit cement, zand en toeslagmaterialen is ook een oplossing. Deze dakpannen worden in de kern gekleurd zodat ze langer mooi blijven, en zijn leverbaar in gegolfde en vlakke vorm. Sommige betonnen pannen worden met een beschermingslaag uit acrylaat afgewerkt om de hechting van algen en mossen of ander vuil tegen te gaan.

Dan zijn er nog leien om als dakbedekking te gebruiken. Leien zijn rechthoekig of vierkant met rechte of afgeronde hoeken en worden net als tegelpannen overlappend geplaatst.  

Natuurleien worden al vele eeuwen gebruikt omdat ze uiterst duurzaam zijn en een vlak en gestructureerd effect geven. U kan  ook kiezen voor kunstleien of vezelcementleien die, anders dan leien uit de steengroeve, stuk voor stuk gelijk zijn in vorm, afmetingen en kleur. De plaatsing van leien is arbeidsintensiever dan het leggen van dakpannen.

Bent u op zoek naar een degelijke dakbedekking voor een plat dak, dan hebben wij natuurlijk ook een kwaliteitsoplossing: roofing. Deze dakbekleding uit polymeerbitumen is sterk en flexibel en kun op het dak gelijmd en gebrand worden. Het biedt een goede waterdichting en een levensduur van minstens 25 jaar.

Zoals u kan zien, voor elke situatie en ieder budget heeft Houthandel Carlens een product op maat. Neem contact op voor meer info of kom naar onze toonzaal in Aarschot!

OP ZOEK NAAR INSPIRATIE ?

bottom of page