Alles voor uw dak

Alles voor de constructie van daken

Het dak is ongetwijfeld een van de belangrijkste onderdelen van een gebouw. Daken beschermen ons tegen weer en wind, en stevig daktimmerwerk is dan ook een absolute must. Bij Houthandel Carlens in Aarschot vind je alle benodigdheden voor de opbouw van een kwalitatief dak, gaande van dakhout voor platte en hellende daken tot onderdakfolie, isolatiematerialen en dakplaten, dakramen en lichtkoepels, dakpannen, leien en roofing. Ontdek hier meer over de talloze materialen die wij aanbieden voor de bouw van daken.

Daktimmerhout voor hellende en platte daken

Voor hellende en platte daken wordt vaak naaldhout gebruikt, bijvoorbeeld Douglasspar of inlands vuren. Dit hout wordt door ons zelf gekapt, getransporteerd vanuit de Ardennen en in de zagerij volledig verzaagd tot timmerhout. Wij hebben ook ons eigen ATG-gekeurd drenkstation, waar het hout kleurloos en groen gedrenkt kan worden om schimmel en schade door insecten te voorkomen. Al ons timmerhout is CE-gekeurd. Op aanvraag is ook PEFC-gekeurd hout verkrijgbaar. Je kunt er dus altijd zeker van zijn dat ons dakhout van onberispelijke kwaliteit is.

Meer weten?

Daken in technisch hout

Naast massief hout kun je voor daktimmerwerk ook gebruik maken van technisch hout. Dat is een samengesteld materiaal uit verschillende componenten dat wordt gebruikt voor I-liggers, gelijmde liggers en LVL-platen. Het heeft enkele interessante voordelen. Zo is het veel minder zwaar dan massief hout maar veel stabieler, omdat het minder snel kromtrekt. Technisch hout wordt vaak gebruikt voor de constructie van wanden en daken bij houtskeletbouw.

Meer weten?

Alle benodigdheden voor daken

Om volledige daken te realiseren zijn er natuurlijk meer dingen nodig dan alleen hout. Daarom vind je bij Houthandel Carlens ook diverse andere benodigdheden voor dakconstructies. Zo hebben we verschillende materialen voor dakranden in ons aanbod, maar ook onderdakfolie, isolatiemateriaal en houtvezelplaten, leien, dakpannen en roofing, dakramen en lichtkoepels, en nog veel meer. Wil je kennismaken met ons volledige aanbod aan producten voor daken, kom dan zeker eens langs in onze toonzaal in Aarschot (Vlaams-Brabant).

Dakhout en meer: je vindt het allemaal bij Carlens

Ben je op zoek naar de juiste materialen om een sterk én esthetisch dak te realiseren? Dan ben je bij Houthandel Carlens aan het juiste adres. Wij beschikken over een zeer uitgebreid assortiment met allerlei benodigdheden voor dakconstructies. Voor meer inlichtingen over ons gamma staan wij steeds voor je klaar: bel naar het nummer 016 61 70 17 of stuur een e-mail naar info@carlenshout.be!