Dakbedekking

Je dak als kroon op je woning

Bij Houthandel Carlens (Aarschot, Vlaams-Brabant) vind je echt alles om van je dak de kroon van je woning te maken. Hier leggen we nu de focus op dakbedekking en alles wat daarbij komt kijken.

showroom

Bezoek onze showroom

Gaston Geenslaan 1
3200 Aarschot

 16617017

Offerte aanvraag

Het scherm onder je dakbedekking

Als je een goed dak wilt construeren leg je beter een onderdak onder de dakisolatie en de dakbedekking. Het creëert zo een doorlopende bescherming tegen vocht, (stuif)sneeuw en wind. Als je onderdak goed is aangebracht blijft het duurzaam ademend of dampopen, vochtregulerend, winddicht, isolerend, brandveilig en uv-bestendig. Je hebt de keuze uit onderdakplaten (of houtvezelplaten) en onderdakfolies van verschillende merken en in diverse uitvoeringen en afmetingen. Je kunt beide oplossingen zowel bij nieuwbouw als renovatie gebruiken. De houtvezelplaten kunnen ook dienen als thermisch en akoestisch isolatiemateriaal voor wanden, vloeren en plafonds.

De dakbedekking van jouw keuze

Bij Houthandel Carlens heb je een ruime keuze aan mogelijkheden om je dak te bekleden. Wij hebben een oplossing voor elke bouwstijl en ieder soort dak.


Typisch Vlaams zijn natuurlijk de kleidakpannen of stormpannen. Deze keramische pannen uit gebakken rivierklei zijn degelijk, duurzaam en gemakkelijk te plaatsen. Ze hebben een natuurlijke uitstraling en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en vormen. Een groot voordeel is dat ze hun kleur behouden, ook na twintig of dertig jaar. Er zijn holle pannen, platte dakpannen en tegelpannen die allemaal net anders op het dak gelegd worden. We vertellen je graag meer over de beste oplossing voor jouw dak.


Natuurlijk kun je ook kiezen voor betonpannen uit cement, zand en toeslagmaterialen. Ook deze dakpannen worden tegenwoordig in de kern gekleurd zodat ze langer mooi blijven, en zijn leverbaar in gegolfde en vlakke vorm. Sommige betonnen pannen worden met een beschermingslaag uit acrylaat afgewerkt om de hechting van algen en mossen of ander vuil tegen te gaan.


Dan zijn er ook nog leien om als dakbedekking te gebruiken. Leien zijn rechthoekig of vierkant met rechte of afgeronde hoeken en ze worden net als tegelpannen overlappend gelegd. Natuurleien worden al vele eeuwen gebruikt omdat ze uiterst duurzaam zijn en een vlak en gestructureerd effect geven. Je kunt ook kiezen voor kunstleien of vezelcementleien die, anders dan leien uit de steengroeve, stuk voor stuk gelijk zijn in vorm, afmetingen en kleur. De plaatsing van leien is arbeidsintensiever dan het leggen van dakpannen.


Zoek je een degelijke dakbedekking voor je platte dak, dan hebben wij natuurlijk ook een kwaliteitsoplossing: roofing. Deze dakbekleding uit polymeerbitumen is sterk en flexibel en kun je op het dak lijmen of branden. Het biedt een goede waterdichting en een levensduur van minstens 25 jaar.

Je ziet het, voor elke situatie en ieder budget heeft Houthandel Carlens een product op maat. Neem contact op voor meer info of kom naar onze toonzaal in Aarschot!

OP ZOEK NAAR INSPIRATIE ?