top of page

GELUIDSISOLATIE

GELUID KOMT VAN OVERAL

Overal om ons heen wordt geluid gemaakt. Er is straat- en verkeerslawaai, de herrie van overvliegende vliegtuigen en voorbijrazende treinen, of anders wel de muziek van een van je buren. Of je nu thuis of op het werk bent, geluidsoverlast is altijd mogelijk. Er zijn contact- en luchtgeluiden, die op een verschillende manier ontstaan. Bij luchtgeluid doet een geluidsbron de lucht trillen, bijvoorbeeld een stem, radio, TV of ander toestel. Contactgeluid is bijvoorbeeld het geluid van hoge hakken of stoelpoten op een houten vloer, het inslaan van een spijker in een muur … waarbij de vloer of muur de geluidstrillingen doorgeven.

showroom

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Gaston Geenslaan 1
3200 Aarschot

AKOESTISCHE ISOLATIE VOOR OPTIMAAL COMFORT

Met akoestische isolatie kun je een geluidswerende schil vormen rondom een ruimte of gebouw, net zoals thermische isolatie dat voor warmte of koude doet. Zo kun je ervoor zorgen dat hinderlijk geluid niet van buiten naar binnen komt of binnen geproduceerd geluid de buitenwereld niet bereikt. Zeker in het geval van slaapkamers is akoestische isolatie echt geen overbodige luxe. Je kunt wanden, vloeren, plafonds, ramen en deuren isoleren. Er zijn allerlei isolatiematerialen om geluiden te absorberen, bijvoorbeeld geluidsisolerende platen.

Ook voor geluidsisolatie ben je bij Houthandel Carlens aan het juiste adres. Neem zeker contact met ons op voor meer inlichtingen over isolatie-oplossingen!

bottom of page