top of page

GIPSVEZELPLATEN

GIPSVEZELPLATEN

Naast de overbekende gyprocplaten vind je bij Houthandel Carlens in Aarschot ook gipsvezelplaten. Deze bouwplaten zijn samengesteld uit een mengeling van gips, cellulosevezels van gerecycleerd papier en water. Dat mengsel wordt samengeperst en verwarmd tot een hoge temperatuur, dan gedroogd en daarna in verschillende afmetingen gezaagd. Er komt dus geen enkel bindmiddel aan te pas, waardoor gipsvezelplaten een zeer ecologische oplossing zijn.

showroom

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Gaston Geenslaan 1
3200 Aarschot

STEVIGE GIPSPLATEN MET ALLERLEI KWALITEITEN

Deze bouwplaten zijn bekend om hun grote stevigheid en stootvastheid, uitstekende isolatiewaarde, goede geluidsisolerende eigenschappen en hoge brandweerstand. Beide zijden van de gipsvezelplaten hebben standaard een grondlaag, zodat ze volledig klaar zijn om te schilderen of voor een andere afwerking. Ze kunnen dan ook op veel gebieden toegepast worden.

EENVOUDIG IN GEBRUIK VOOR ELK PROJECT

Gipsvezelplaten zijn eenvoudig en snel te plaatsen voor de afwerking van vloeren, muren, voorzet- en scheidingswanden of plafonds, voor geprefabriceerde elementen, voor bekleding met onderconstructie, voor droge montage, in vochtige ruimtes ... Ook hier heb je weer de keuze uit verschillende types platen:

Stucplaten

Pleisterdrager op een metalen of houten onderconstructie

Standaard geïmpregneerde platen (WR)

Voor vochtige ruimtes (keukens, badkamers of douches)

Vuurwerende platen (RF)

Voor toepassingen met specifieke eisen op het vlak van brandveiligheid

Neem contact op met Carlens voor advies over de juiste gipsvezelplaat voor jouw project!

bottom of page