Vinyl

Vinyl, de duurzame comfortabele vloerbekleding

Vinyl vloerbekleding of LVT-designvloer is een kunststofvloer opgebouwd uit meerdere lagen vezelversterkt vinyl met een decor toplaag. Het zachte, warme karakter van vinyl zorgt voor een zeer aangename vloer die uitnodigt om op te lopen, zelfs met blote voeten. Door de elastische eigenschap van vinyl absorbeert deze vloer schokken beter dan een harde vloer. De kans op beschadiging door impact wordt hiermee sterk gereduceerd. Loop- en contactgeluiden worden maximaal gedempt wat het wooncomfort verder verhoogt.

showroom

Bezoek onze showroom

Gaston Geenslaan 1
3200 Aarschot

 16617017

Offerte aanvraag

Onderhoudsvriendelijke vloerbekleding

Met de transparante PU-coating als afwerking van het decoroppervlak is een vinylvloer uitstekend beschermd tegen vlekken, vuil en slijtage. Dit zorgt voor een blijvend onderhoudsvriendelijke vloer. Vinyl absorbeert geen water en kan bijgevolg met water gereinigd worden op plaatsen waar er meer vervuiling optreedt. Deze waterbestendige eigenschap maakt van de vinyl- of LVT-vloer een ideale bekleding voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

Klikvinyl, snel geplaatst

Dankzij de ingenieuze klikverbinding is een vinylvloer zeer eenvoudig en snel te plaatsen. Voor gebruik in badkamers en andere vochtige ruimtes wordt wel een verlijmde plaatsing aangeraden. Verlijmd of bij gebruik van een aangepaste ondervloer is een vinylvloer ook perfect te combineren met vloerverwarming. Met zijn beperkte dikte van 4,5 en 5 mm is een vinyl- of LVT-designvloer uitermate geschikt bij renovaties, waar hij meestal zonder afschaven van de deuren bovenop de bestaande vloer geplaatst kan worden. Voor de afwerking zijn aangepaste plinten en verschillende afwerkingsprofielen verkrijgbaar.

Vinyl, een vloer met een natuurlijke look

De keuze aan decors is zeer uiteenlopend en dankzij de innovatieve hedendaagse technologieën is een vinylvloer nauwelijks te onderscheiden van een parketvloer of natuurtegels. Voor vinylvloeren heb je bij Carlens houthandel de keuze tussen de volgende merken: ter Hürne, Meister, Floorify en Quick-Step.

Vinylvloeren van Carlens Houthandel

Carlens Houthandel uit Aarschot, Vlaams-Brabant, helpt u graag verder bij de keuze van een vinylvloer of al uw vragen erover. Kom eens langs in onze toonzaal in Aarschot. Wij geven je graag alle informatie en toelichting!

OP ZOEK NAAR INSPIRATIE ?