top of page

Kiezen voor hout

REDENEN OM TE KIEZEN VOOR HOUT

Hout is een zeer populair materiaal dat vaak gekozen wordt voor diverse toepassingen, zowel binnen- als buitenshuis. Van vloeren en wanden tot daktimmerwerken, terrassen, pergola’s en nog veel meer: de mogelijkheden van hout zijn bijna eindeloos. Maar wat maakt hout nu juist zo speciaal? Welke houtsoorten bestaan er? En wat zijn de specifieke kenmerken van al deze soorten? Houthandel Carlens vertelt je er meer over en maakt je alvast warm voor hout!

DE ONMISKENBARE TROEVEN VAN HOUT

Een belangrijke reden waarom veel mensen kiezen voor hout, is omwille van het unieke karakter van dit materiaal. Hout is immers een natuurproduct dat bekend staat voor zijn warme, aangename uitstraling en gevoel. Niet onbelangrijk is tevens het feit dat hout van nature goed isoleert en dus sowieso een meerwaarde vormt voor de isolatie van een gebouw. Wat betreft het onderhoud van hout wordt er vaak gevreesd dat dit redelijk intensief is. Dat hoeft echter niet noodzakelijk zo te zijn. Alles hangt af van de afwerking van het hout en uiteraard ook van jouw persoonlijke smaak. Hou je bijvoorbeeld van de look van vergrijsd hout, dan zal het onderhoud ervan minder intensief zijn dan wanneer je de oorspronkelijke kleur van het hout wilt behouden.

ONTDEK DE VERSCHILLENDE HOUTSOORTEN

Bij Houthandel Carlens in Aarschot heb je de keuze uit verschillende houtsoorten voor jouw project. Wij bieden een ruim assortiment aan exotisch hout (zoals Meranti, Sapelli, Iroko,…), houtsoorten die omwille van hun duurzaamheid vaak gebruikt worden voor buitentoepassingen. Voorts beschikken wij over verschillende soorten loofhout waaronder eik en beuk, en ook naaldhout maakt deel uit van ons aanbod. Rode Noorse Den, Witte Noorse Den, Douglas, Epicea, enzovoort: je vindt het allemaal bij Carlens. Met dit ruime aanbod geven wij iedereen, particulier en professioneel, de mogelijkheid om de juiste soort hout te vinden voor zijn project. Tijdens deze zoektocht kan je natuurlijk altijd bij ons terecht met al je vragen. Wij helpen je waar nodig en geven deskundig advies op maat, om zo de houtsoort te vinden die het meest geschikt is voor jouw bouw- of renovatieplannen.

HOUTHANDEL CARLENS: EEN PASSIE VOOR HOUT

Hout is een product met enorm veel troeven en al even veel toepassingsgebieden. Vraag je je af waarom zoveel mensen kiezen voor hout? Of ben je zelf op zoek naar kwalitatief hout om jouw plannen te realiseren? Kom dan langs bij Houthandel Carlens in Vlaams-Brabant en ontdek hout in al zijn aspecten. In onze houthandel vind je diverse producten die je nodig kan hebben bij jouw project, en in onze zagerij en schaverij wordt het hout door ons zelf verwerkt. Heb je dus nog vragen omtrent hout of omtrent onze diensten, bezoek dan zeker onze toonzaal of neem contact op.

bottom of page