top of page

LUCHTDICHTING

VERMIJD WARMTEVERLIES DANKZIJ WINDDICHTING

Winddichting bij hellende en platte daken is zeker geen overbodige investering. Het isolerende vermogen ontstaat vaak doordat stilstaande lucht wordt vastgehouden in isolatiemateriaal. Als lucht zich kan verplaatsen door het isolatiemateriaal dan daalt de isolatiewaarde dus enorm. Je kunt die luchtverplaatsing vermijden door een onderdak te plaatsen dat perfect aansluit en volledig afgedicht is. Dan kan de isolatie optimaal renderen en kun je ook een maximale energiebesparing realiseren. Bij Houthandel Carlens uit Aarschot vind je altijd een ruim gamma afdichtingsproducten van pro clima op voorraad.

showroom

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Gaston Geenslaan 1
3200 Aarschot

HOU VOCHT UIT JE ISOLATIE MET LUCHTDICHTING

Via spleten en kieren verdwijnt veel warmte, waardoor een aanzienlijk deel van het verwarmingsrendement verloren gaat. Voor isolatie geldt natuurlijk precies hetzelfde: die moet overal perfect aansluiten en elke voeg en spleet moet afgedicht zijn. Ook vocht zorgt voor een sterk verminderde isolatiewaarde. Warme lucht stijgt altijd en als die lucht een koud oppervlak raakt zoals het dak, zal de lucht condenseren en vocht afgeven in de isolatie. Behalve de vermindering van het isolatierendement kan er ook vochtschade zoals schimmelvorming en houtrot optreden. Je kunt dit voorkomen en de isolatie tegen vocht beschermen met een dampscherm.

DAMPSCHERMEN VOOR EEN LUCHTDICHTE AFWERKING

Scherm al het isolatiemateriaal af met een luchtscherm of dampscherm van pro clima. Zo zorg je ervoor dat de vochtige binnenlucht niet kan doordringen in de isolatielaag. Alleen als je isolatie gebruikt die is afgewerkt met een dampwerende laag is een dampscherm niet nodig. Het allerbelangrijkste is alle naden en gaten perfect dicht te plakken met een speciale tape. Welk dampscherm je het best kunt gebruiken hangt af van het isolatiemateriaal en de specifieke situatie.

De medewerkers van houthandel Carlens geven je graag advies over de verschillende luchtdichtingsoplossingen van pro clima.

bottom of page