top of page

MINERALE WOL

ECOLOGISCHE GLASWOL VAN KNAUF

Glaswol is een minerale wol samengesteld uit gerecycleerd glas en zand. Deze worden gesmolten en met een bindmiddel tot draden gesponnen. Bij Knauf glaswolisolatie wordt dit proces bekomen met de revolutionaire Ecose-technologie. In dit productieproces worden enkel natuurlijke, milieuvriendelijke bindmiddelen gebruikt zonder fenol of formaldehyde. Deze natuurlijke bindmiddelen zorgen voor een aangenaam en zacht product om mee te werken. In het productieproces wordt tot 70% minder energie verbruikt zodat de Knauf Ecose producten een sterk gereduceerde milieu impact hebben.

showroom

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Gaston Geenslaan 1
3200 Aarschot

GLASWOL, MAKKELIJK TE PLAATSEN ISOLATIE

Glaswol is verkrijgbaar in rollen spijkerflensdekens met alu- of kraftbekleding en in halfzachte platen. Dankzij het zachte materiaal dat makkelijk samendrukbaar is, kan men oneffenheden goed opvangen en sluit de isolatie steeds mooi aan. Glaswol houdt de warmte goed binnen en absorbeert het geluid. Glaswolisolatie is brandveilig en vochtongevoelig maar verliest zijn isolatiewaarde bij luchtverplaatsing of indien het nat wordt. Hierdoor dient glaswol steeds geplaatst te worden in combinatie met een dampdicht of dampregulerend scherm. Glaswolisolatie wordt in vele delen van een gebouw verwerkt: in daken, valse wanden, houten tussenvloeren.

ROTSWOL DE ISOLATIE MET VEELZIJDIGE TOEPASSINGEN

Rotswol, ook een minerale wol, is samengesteld uit het vulkanisch gesteente basalt. Dit wordt gesmolten en samen met harsbindmiddelen tot een wolpakket gesponnen. Rotswol is een goede thermische isolatie en dankzij zijn hoge brandwerendheid ook uitermate geschikt als brandwerende isolatie. Met zijn hoge densiteit scoort rotswol isolatie op akoestisch vlak ook goed. Net als glaswol is Rotswol zacht en samendrukbaar waardoor het goed aansluit tegen het timmerwerk en dus ook geschikt om oneffenheden op te vangen. Rotswolisolatie dient steeds te worden geplaatst met een dampscherm om vocht uit de isolatie te weren. Voor het isoleren van platte daken is het gebruik van Rotswol ook mogelijk daar deze ook verkrijgbaar is in drukvaste platen.

OP ZOEK NAAR INSPIRATIE ?

bottom of page