top of page

MULTIPLEX, BETONPLEX, SPAANPLAAT, OSB
EN MDF

PLAATMATERIAAL VOOR ELKE TOEPASSING

Houthandel Carlens heeft een divers assortiment houten platen voor allerlei toepassingen

showroom

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Gaston Geenslaan 1
3200 Aarschot

MULTIPLEX EN TRIPLEX

Multiplex en triplex zijn houtplaten met een oneven aantal lagen, die kruislings op elkaar verlijmd zijn. De platen zijn licht, duurzaam, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk verwerkbaar. U kan ze voor diversen toepassingen gebruiken, binnen voor meubilair en timmerwerk of als verpakkingsmateriaal. Buiten kan u het bv. toepassen in vochtige ruimtes of voor dakconstructies.

BETONPLEX

Betonplex is een multiplexplaat met een waterwerende laag. De naam verwijst naar het gebruik als bekisting voor het gieten van beton. Betonplex kan u gemakkelijk op maat zagen en is perfect voor buitentoepassingen vanwege de waterbestendige eigenschappen, bv. voor reclameborden, als gevelbekleding of binnenbekleding en/of bodem van vrachtwagens, trailers of aanhangwagens.

SPAANPLAAT

Deze platen worden gemaakt uit houtspaanders, zaagsel en een bindmiddel zoals kunsthars. Er kan ook een fineerlaag op zitten. Spaanplaat is goed te verwerken en een perfecte oplossing voor fronten en binnenwerk van kasten, werktafelbladen,... .

OSB

OSB (Oriented Strand Board) is een houtplaat uit verlijmde en geperste houtschilfers in verschillende lagen. Omdat het in groot formaat verkrijgbaar is, wordt OSB vaak voor renovaties en herstellingen gebruikt. Ook zeer geschikt als ondervloer, wandbekleding en verpakking.

MDF

MDF (Medium Density Fibreboard) is een geperste plaat van middelharde dichtheid uit houtvezels en kunstharsen. Deze bouwplaat is verkrijgbaar in diverse afmetingen, diktes en soorten bijvoorbeeld vochtbestendig, vochtwerend of brandwerend. MDF is gemakkelijk te bewerken en wordt veel gebruikt in het interieur. Enkele toepassingen: deuren, kasten, kastdeuren, laminaat, plinten ... .

Voor plaatmateriaal, neem contact met ons op of bezoek onze toonzaal!

bottom of page