top of page

PIR & PUR

PUR EN PIR KUNSTSTOF ISOLATIEPLATEN

PUR en PIR isolatieplaten zijn harde isolatieplaten vervaardigd uit een kunststofschuim. Bij PUR isolatieplaten maakt men gebruik van Polyurethaanschuim en PIR isolatieplaten zijn vervaardigd uit Polyisocyanaat. De isolatiewaarde van PIR ligt nog iets hoger en ze zijn ook wat drukvaster maar het grootste verschil is dat PIR platen brandveiliger zijn en minder gevaarlijke rookgassen verspreiden bij brand.

showroom

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Gaston Geenslaan 1
3200 Aarschot

ISOLATIEPLATEN MET HOGE ISOLATIEWAARDE

PUR en PIR isolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde, zijn drukvast en ongevoelig voor vocht. Dankzij hun hoge isolatiewaarde bekom je een betere isolatie bij een geringere dikte dan andere isolatiematerialen. Deze platen zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar afhankelijk van de toepassing en meestal ook met tand en groef om perfect op elkaar aan te sluiten. Meestal zij PUR platen reeds voorzien van een dampremmende laag zodat een dampscherm overbodig is. Wel dienen spleten en kieren met PUR schuim te worden opgevuld en alle naden met een speciale tape te worden afgeplakt.

ISOLATIEPLATEN MET BREED TOEPASSINGSGEBIED

Voor binnen afwerking kan je deze isolatieplaten eveneens bekomen met een geïntegreerde gipskartonplaat of met een OSB plaat voor vloertoepassingen. Dankzij hun drukvaste eigenschappen kunnen deze isolatieplaten zowel gebruikt worden voor vloeren als voor hellende en platte daken. Voor een afwerking met roofing of EPDM zijn deze isolatieplaten verkrijgbaar met een bekleding in bitumen of glasvlies. Dankzij hun goede weerstand in vochtige omgevingen worden PUR isolatieplaten ook veelvuldig gebruikt als spouwisolatie. Deze zijn eventueel ook verkrijgbaar in combinatie met minerale wol voor een perfecte aansluiting op een oneffen ondergrond zoals een spouwmuur bijvoorbeeld.

NA-ISOLEREN MET PUR EN PIR ISOLATIEPLATEN

Ideaal zijn deze isolatieplaten ook voor het na-isoleren van een bestaande buitengevel omdat ze zo een ononderbroken isolatieschil kunnen vormen. Het geheel wordt dan voorzien van een geventileerde spouw en een lichte gevelbekleding als afwerking. Indien het een gevelbekleding met open voegen betreft, dient men nog een UV-bestendig gevelmembraan te voorzien.

OP ZOEK NAAR INSPIRATIE ?

bottom of page