Melamineplaten

Melamineplaten voor meubels

Ben je handig en maak je graag je eigen meubels? Dan heeft Houthandel Carlens in Aarschot (Vlaams-Brabant) alles wat je nodig hebt! Bij ons vind je altijd een groot aanbod aan meubelplaten of melamineplaten.

Een melamine- of meubelplaat is een spaanplaat uit houtvezels, afgewerkt met een kant-en-klare folie van melaminehars. De gemelamineerde spaanderplaat heeft onder de melaminelaag vaak decorpapier voor een motief en/of voor kleur. Het dunne laagje hars wordt met hitte en onder druk aangebracht op de kern. Dit kan glanzend of mat zijn, in verschillende kleuren en ook een houtmotief of andere motieven zijn mogelijk. We bieden je deze van spaander gemaakte bouwplaten aan met en zonder afwerking van de smalle kanten.

Op zoek naar plaatmateriaal met melamine? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom!

showroom

Bezoek onze showroom

Gaston Geenslaan 1
3200 Aarschot

 16617017

Offerte aanvraag

Maatwerk met melamine

Melamineplaten hebben een glad oppervlak dat kras- en slijtvast is. Ze worden dan ook standaard gebruikt voor de afwerking van de binnenkant van kasten. Ook voor de buitenkant van meubels bewijzen deze spaanplaten steeds weer hun nut.

Een degelijke bouwplaat

Een melamineplaten is een degelijke bouwplaat en ideaal voor meubilair of wanden. De plaat geniet van de volgende voordelen: 

  • Gemakkelijk in onderhoud

  • Bestand tegen chemische- en huishoudproducten

  • Kleurvast bij kunstlicht

  • Slijtvast en krasvrij

  • Weerstand tegen scheurvorming

Wenst u meer informatie over melamineplaten? Aarzel niet en neem contact met ons op!