top of page

TECHNISCH HOUT

TECHNISCH HOUT VAN DICHTERBIJ BEKEKEN

Er zijn verschillende soorten massief hout op de markt, ingedeeld naar boomsoort, die gebruikt worden voor de meest uiteenlopende toepassingen. Houthandel Carlens biedt ook technisch hout, dat in tegenstelling tot massief hout uit verschillende componenten bestaat; een samenstelling die heel wat voordelen met zich meebrengt.

showroom

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Gaston Geenslaan 1
3200 Aarschot

DIVERSE SOORTEN TECHNISCH HOUT

Het aanbod technisch hout van Houthandel Carlens in Aarschot bevat onder andere I-joists oftewel I-liggers. Deze balken hebben hun naam te danken aan hun I-vormige doorsnede en bestaan uit een combinatie van massief hout en OSB. Verder verkopen wij LVL (gelamineerd fineerhout dat ideaal is voor onder andere daktimmerwerk) en gelijmde liggers. Al deze producten vallen onder de noemer technisch hout en bieden verschillende voordelen.

DE VOORDELEN VAN TECHNISCH HOUT

Zowel de samenstelling als de vorm van technisch hout voorkomt problemen die typisch zijn voor massief hout. Eerst en vooral heeft technisch hout een veel groter draagvermogen dan het traditionele constructiehout en veel minder gewicht. Daarenboven is het risico op kromtrekken, barsten of krimpen veel beperkter. Vanwege al deze positieve eigenschappen wordt technisch hout vaak gebruikt voor daktimmerwerk bij houtskeletbouw. Bovendien kan het voor platte en hellende daken  gebruikt worden.

TECHNISCH HOUT EN ANDERE PRODUCTEN VOOR DAKEN

Om een stevig en duurzaam dak te bouwen zit je zeker goed met technisch hout van Houthandel Carlens. Wij verkopen ook nog heel toebehoren die nodig zijn voor de opbouw van platte en hellende daken zoals voor dakranden, plaatmateriaal, roofing en dakpannen, isolatiematerialen en nog veel meer. Wie een stevig dak boven zijn hoofd wil, moet zeker langsgaan bij Carlens!

Professioneel advies staat bij ons hoog in het vaandel. Je kunt dus altijd bij ons terecht met al je vragen over technisch hout en materialen voor uw dak, wij beantwoorden ze graag. Bel ons of stuur ons een e-mail!

bottom of page