top of page

VEZELCEMENTPLATEN

VEZELCEMENTPLATEN

Een bouwplaat uit vezelcement is een goede oplossing voor verschillende toepassingen. Als je meer wilt weten over de verschillende mogelijkheden, kom dan eens naar Carlens in Aarschot!

showroom

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Gaston Geenslaan 1
3200 Aarschot

EEN BOUWPLAAT VOL VOORDELEN

Vezelcement bestaat voor ongeveer 95% uit minerale grondstoffen en bindmiddelen, die met cellulosevezels verder verstevigd worden. Dat geeft cementgebonden bouwplaten een aantal interessante voordelen. De minerale vulmiddelen zorgen ervoor dat vezelcementplaten waterbestendig zijn. Daarnaast is vezelcement vormvast, onderhoudsvriendelijk, brandveilig, zeer eenvoudig te plaatsen en het rot niet. Dankzij het natuurlijke materiaal waaruit ze vervaardigd zijn hebben vezelcementplaten ook een uitgesproken duurzaam karakter. En met hun goede prijs-kwaliteitverhouding zijn ze altijd een slimme keuze.

DE OPLOSSING VOOR JOUW TOEPASSING

Vezelcementplaten staan erom bekend dat ze perfect vocht én wind buitenhouden. Ze weerstaan met gemak elke windvlaag, regen- of sneeuwbui. Geen wonder dat deze decoratieve platen gebruikt worden voor duurzame constructies, bijvoorbeeld als gevelbekleding. Er zijn zo veel verschillende types, bijvoorbeeld vezelcementstroken met een houtnerfstructuur of juist een glad oppervlak. En met de vele vormen, afmetingen en het ruime kleurenpalet biedt dat ongekende combinatie- en variatiemogelijkheden voor jouw woning of pand Deze platen passen echt in elk ontwerp.

MULTIFUNCTIONEEL EN PRAKTISCH

Met vezelcementplaten als onderdak is een goede dampdoorlatendheid altijd gegarandeerd. En omdat ze perfect waterdicht en onrotbaar zijn, kunnen ze net zo goed dienstdoen als dakbedekking. Je kunt deze platen ook gebruiken om je gebouw extra bescherming te geven tijdens bouwwerkzaamheden of renovaties.

Kom naar Houthandel Carlens in Aarschot om de verschillende bouwplaten uit vezelcement te ontdekken of neem contact met ons op voor meer informatie.

bottom of page