top of page

HOUTVEZEL

HOUTVEZELISOLATIE, DE MILIEUVRIENDELIJKE ISOLATIE BIJ UITSTEK

Houtvezelisolatie is een milieuvriendelijk recycleerbaar materiaal dat bestaat uit dunne houtvezels van naaldhout afkomstig uit verantwoord bosbeheer en zaagresten van zagerijen. Deze houtvezels worden gemengd met natuurlijke bindmiddelen en daarna geperst tot harde platen of halfzachte dekens. Deze houtvezelisolatie beschikt over een uitstekende brandweerstand en is door zijn hogere densiteit eveneens prima geschikt als akoestische isolatie. Houtvezelisolatie is verkrijgbaar in stijve drukvaste platen geschikt voor hellende daken, platte daken, vloer en wanden. Je kan ze eveneens bekomen in flexibele makkelijk op maat te snijden dekens voor isolatie tussen kepers of spanten en in wanden.

showroom

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Gaston Geenslaan 1
3200 Aarschot

HOUTVEZELISOLATIE HOUDT DE WARMTE BUITEN

Houtvezelisolatie heeft een hoge warmteopslagcapaciteit wat men de faseverschuiving noemt. Dit is het vermogen dat een isolatiemateriaal heeft om in de zomer de warmte buiten te houden. Die waarde wordt uitgedrukt in uren en betekent het aantal uur dat het isolatiemateriaal de warmte kan opslaan vooraleer deze warmte erdoorheen dringt en de woning onaangenaam begint op te warmen. Een isolatiemateriaal kan een hoge isolatiewaarde hebben omdat het in de winter de warmte goed binnenhoudt maar kan in de zomer wel de warmte makkelijk binnenlaten wat resulteert tot een snel oververhitte woning.

DAMPOPEN ISOLEREN MET HOUTVEZELISOLATIE

Houtvezelisolatie is tevens vochtregulerend zodat het vocht kan absorberen en op droge momenten terug afgeeft. Hierdoor is een dampopen, ademende constructie mogelijk. Dit zorgt voor een natuurlijke regulering van het geproduceerde vocht zonder dat dit vocht zich in huis opstapelt en dient afgevoerd te worden door externe ventilatie.

OP ZOEK NAAR INSPIRATIE ?

bottom of page